Što je važno kod pronalaska partnera?

74
Pronalaženje partnera

Pronalaženje prave osobe nije lak zadatak. A ponekad se čini da je bazen koji je trebao biti pun ribe zapravo ispunjen žabama. Intervjuirali smo tri stručnjaka za odnose kako bismo otkrili što žene traže kod „pravog” muškarca. I ne, nije važan samo izgled.

1. Kemija

Ne osjećajte se loše sljedeći put kad nekoga odbijete jer nema „kemije”. Stručnjak za odnose kaže da žene privlače muškarci koji imaju pravu energiju, nešto što ih privlači prema njima. Pod time mislimo da žene privlače muškarce koje na početku primjećuju da mogu razgovarati s njima i osjećati se ženstveno i zanimljivo. Žene privlače muškarci s kojima osjećaju mogućnost za dublju povezanost.

2. Ranjivost

Teško je graditi odnos s nekim tko je zatvoren. Čovjek koji je ranjiv ima sposobnost i spremnost da odstupi od položaja u kojem su ljudi odgajani kako bi se osjećali ugodno. Da biste bili dobar partner, morate biti spremni biti ranjivi i otvoriti svoje srce. Naravno, mora postojati uzajamnost. Oba partnera moraju biti otvorena.

3. Stabilnost

Ovo je veoma važno. „Stabilnost označava emocionalnu stabilnost (osoba koja ne izbjegava osjećaje), zatim ekonomsku stabilnost, te stabilnost u vezi (bez varanja). Ako niste upoznati s trećim dijelom, stručnjak za odnose objašnjava da to znači da možete računati na to da će netko biti predvidljiv, pouzdan i da je on u osnovi netko na koga se možete osloniti kako biste stvorili obitelj.

4. Jednakost

Ako ste se ikada osjećali inferiorno ili šutjeli u svojoj vezi, možda je to bilo zato što vas partner nije tretirao kao ravnopravnog. Nejednakost postoji već tisućama godina, u kojoj su žene u svakom pogledu nejednake; društveno, ekonomski, politički i seksualno, dobro, to se (barem u većini kultura) promijenilo. Žene žele biti jednake muškarcima i odbijaju se natjecati s muškarcima za prevlast.

5. Otvorenost

U redu je da želite utjecati na (a ne mijenjati) svog partnera. Zapravo su odnosi uspješniji kada muškarci dopuste utjecaj svojih partnera. Prema istraživanju, većina žena to ionako već radi, ali prihvaćanje toga nije isto za muškarce. Biti otvoren znači da čovjek može razgovarati i reagirati na svoje emocije i potrebe.

6. Emocionalna prisutnost

To znači da je netko prisutan dok razgovara, umjesto da gleda u svoj mobitel ili nogometnu utakmicu (dobro, nepisano je pravilo da muškarce treba ostaviti same barem kad gledaju nogomet). Žena mora biti emocionalno prisutna, dok se od njenog partnera očekuje da učini isto. Ali prisutnost uključuje i odaziv. Kad netko nazove svog partnera, druga osoba mora reagirati što je prije moguće ili im dati do znanja da će proći neko vrijeme prije nego što bude u mogućnosti odgovoriti.

7. Radoznalost (o ne!)

Važno je da partner osjeća da je muškarac zainteresiran. Parovima uvijek govorimo da pokazuju znatiželju umjesto nervoze. Prečesto se događa da se partneri međusobno osuđuju; zašto se tako oblače, zašto tako razgovaraju, zašto se tako ponašaju. Vrlo je lako pretvoriti osuđivanja u drugi interes.

8. Sigurnost

Žene žele biti s nekim s kime se osjećaju sigurno. Mnogo puta kažu da se osjećaju sigurno sa svojim partnerom i to je jedna od glavnih stvari za njih. Dakle, one traže partnera koji će im omogućiti da osjete kako im se ništa loše ne može dogoditi.

9. Prihvaćanje

Ako vas muškarac pokušava promijeniti, onda nije onaj pravi za vas. Žene bi trebale tražiti muškarca koji ih cijeni umjesto onog koji ih neprestano pokušava poboljšati ili promijeniti. Ako vas netko kritizira ili osuđuje, govori vam da niste u pravu, da se trebate promijeniti i tada će vas voljeti, tada to nije zdrav odnos, jer se partneri moraju potpuno prihvaćati.