Kupnja dječjeg bicikla: što trebate znati?

100
Kupnja dječjeg bicikla

Ako namjeravate kupiti bicikl za svog malog junaka, vjerojatno razmišljate o kupnji bicikla s pomoćnim kotačima ili o potražnji popularnog dječjeg bicikla. Kada ste sigurni da ste izabrali sve bitne karakteristike bicikla i shvatili značajnu razliku od bicikla bez pedala i onog s pomoćnim kotačima, vjerojatno ćete se odlučiti za bicikl bez pedala ili guralicu.

Budući da vrijeme brzo prolazi i vaše dijete će uskoro svladati sve potrebne vještine za skok na pravi dječji bicikl, možete obratiti pažnju na pravi bicikl u specijaliziranoj prodavaonici bicikala.

S guralicom do ravnoteže i koordinacije pokreta

Guralica je od velike pomoći djetetu, jer mu stvara osjećaj ravnoteže i koordinacije na jednostavan i brz način. Budući da na tržištu postoji velik izbor, obavezno kupite guralicu koja će mu omogućiti da prilikom sjedenja stoji čvrsto nogama na zemlji.

Guralica Cruzee
Guralica Cruzee s podesivim upravljačem i visinom sjedala.

Guralice imaju sjedala podesiva po visini; na taj način može rasti s djetetom. Veća prednost guralice je u tome što dijete postaje potpuno neovisno već nakon nekoliko vožnji. Tijekom vožnje dijete obavezno mora nositi kacigu.

Prelazak na pravi dječji bicikl

Brz prijelaz na pravi bicikl omogućuje upravo guralica. Pravi dječji bicikli se dosta razlikuju od guralica, posebno dimenzijama.

  • Kotači od 12 cola prikladni su za djecu između 3 i 4 godine starosti. Neki od njih opremljeni su pomoćnim kotačima.
  • Kotači od 16 cola dizajnirani su za djecu između 4 i 6 godina starosti.
  • Kotači od 20 iste su veličine kao i kotač pony bicikla.
  • Kotači od 24 cola najbolje su prilagođeni djeci u dobi od 7 do 9 godina.

Zatražite savjet kvalificiranog prodavača

Iako možda mislite da ste već saznali sve što trebate, kad uđete u specijaliziranu trgovinu bicikala, može se činiti da će se u sljedećih nekoliko minuta praksa odabira potpuno razlikovati od teorije. Pred vama će biti mnogo dječjih bicikala, koji će po veličini izgledati vrlo slično.

S druge strane, ne biste trebali strogo slijediti pisana pravila, jer vaše dijete može biti znatno veće ili manje od druge djece njegove dobi. Ovdje će veličina kotača doći do izražaja.

Prvo prošetajte s djetetom između bicikala, a zatim pozovite prodavatelja i recite mu svoje želje. Iskusni prodavač u kratkom vremenu će vam ponuditi odlična rješenja. Najbolje bi bilo da dijete posjednete na odabrani bicikl kako bi napravio jedan ili dva kruga u trgovini. Na ovaj način možete biti potpuno sigurni da ćete kući doći s pravim biciklom koje će djetetu odgovarati.