Kako promijeniti prehrambene navike?

97
Prehrambene navike

Suvremeni životni ritam diktira kada i koliko radimo, koliko vremena posvećujemo svojoj obitelji, kada jedemo … Hm, kad se radi o ovom posljednjem, vjerojatno je već vrijeme za uzbunu. Kad postanete svjesni da svaki dan morate jesti točno u određeno vrijeme i pojesti ono što vam padne u ruke, definitivno je vrijeme da razmislite o promjeni.

Budite svjesni da imate samo jedno tijelo cijeli život i da se prema njemu morate što je moguće bolje odnositi. Održavanje najboljeg stanja, održavanje dobrih hranjivih sastojaka i pružanje tijelu dovoljno odmora ključno je kako bi ono moglo podnijeti svakodnevne izazove.

Doručak je kralj obroka

Nikada ne preskačite doručak. Ovo bi vam trebalo biti sveto pravilo. Da ne odugovlačimo, ujutro bismo trebali jesti ono što je tijelu potrebno kako bi imalo dovoljno energije za početak novog užurbanog dana, spomenimo samo žitarice, jogurt, voće sa sirom ili svježi sir, jaja, …

Zdrav i obilan doručak
Uzmite si vremena svakog jutra za pripremu zdravog i bogatog doručka.

Na internetu se može lako pronaći obilje zdravih prijedloga za doručak s uključenim kalorijama. Stoga, obratite pažnju na količinu unesenih kalorija ovisno o tome koliko je vašem tijelu potrebno.

Imajte 5 obroka dnevno

Pet obroka dnevno osigurat će potrebnu raspodjelu hranjivih tvari unesenih tijekom dana. Imajte na umu da je vaš probavni trakt jedan od glavnih potrošača energije, pa je važno da se tijekom dana neprekidno crpi. Pauza između različitih obroka trebala bi biti oko tri sata.

To će vam pomoći da izbjegnete napade gladi i održavate tijelo u ravnoteži. Izbjegavajte šećer i pobrinite se da imate dovoljno proteina u tijelu. Proteini bi trebali sadržavati 10 do 15% unesenih tvari.

Loše zdravlje i prehrana

Izuzetno je važno da osoba pravilno reagira na različite promjene u svom tijelu. Jedan od problema je prekomjerna težina, koja utječe na više segmenata medicinske kartoteke, a drugi je moguća identificirana bolest koja zahtijeva liječenje. Kod takvih stanja najbolje si pokažemo prilagođavanjem prehrane.

To tijelu pruža korisne hranjive tvari u pravim omjerima, a zajedno s tretmanom omogućava brzi oporavak. Važno je da razne dijete ne započinjete napamet, već samo uz pravilno vodstvo stručnjaka. Beskrajne dijete koje možete pronaći na webu kriju i brojne zamke u koje lako možemo upasti ako nismo dovoljno upućeni.

No, najbolje od svega, prehrambene navike najbolje je regulirati kad još nema problema na vidiku. Znate kako kažu: “Bolje spriječiti nego liječiti.” Na taj način, osoba se osjeća bolje, ima više energije i zadovoljnija je sobom. Pa je onda i svijet ljepši.