Kako njegovati kožu?

86
Kako njegovati kožu

Koža je naš najveći organ. Zato zahtjeva puno njege te pažnje. Žene i muškarci žele biti lijepi. Nekoga su geni nagradili više, a nekoga manje. Postoje univerzalni savjeti kojih bi se svi trebali pridržavati.

Savjeti za njegu kože

1. Ono si što unosiš u sebe

Ne potičemo Vas na drastične izmjene u prehrani. Nego želimo da osvijestite, kako sve što se događa u Vašem organizmu iznutra, vidi se vani. Problemi sa želudcem, cijevima te razne poteškoće mogu se sanirati izmjenom prehrane.

Na taj način osim što ćete djelovati na problem, utjecati ćete na posljedicu. Vaša koža izgledati će bolje. Stres je najčešći neprijatelj  zdravog izgleda kože. Meditacija, prehrana te čišćenje organizma iznutra, rezultirat će ljepotom izvana.

2. Krivi odabir

Pretjerano isušivanje masne kože. Ne čitanje deklaracija. Krivi preparati će učiniti više štete Vašoj koži te ćete trebati ulagati puno novca kako bi se stanje saniralo. Koža upija sve i svi sastojci koje nanesene izvana završe unutar Vašeg organizma.

Njega kože kod dermatologa
O primereni njegi Vaše kože savjetujete sa se stručnjacima.

Savjetujete sa se stručnjacima,  dermatolozi su Vaš oslonac. Nekad pomoć tražimo tek kad nastupi negativna reakcija. Slobodno im se obratite prije nego što si naštetite.

3. Hidratacija

Tijelo je voda. Manjak njezinog unosa se jako vidi na koži. Suhoća, dehidriranost u obliku ljuskica, crvenila, ne izgledaju privlačno. Čak se uz kamuflažu puderom i dalje vidi. Često napravite još gore. Pokušajte unositi više vode kroz mjesec dana, promatrajte stanje  svoje kože prije i poslije eksperimenta.

4. Oči su ukras lica

Često zaboravite njegovati kožu oko očiju. Takvi preparati su obično malo i skuplji. Ali postoji razlog za to. Tu najčešće vidimo prve znakove starenja te je tu koža najosjetljivija. Ako je taj dio njegovan Vaš pogled će privlačiti sve oko sebe. Kružnim pokretima lagano umasirajte kremu za  njegu područja oko očiju i vidjeti ćete rezultate.

5. Zavodljive usne

Nema tog ruža koji će prekriti ispucale usne. Lagani piling za uklanjanje ljuskica, poticanje cirkulacije te njega u obliku melema moraju biti osnova. Možete se poslužiti pripravcima iz vlastite kuhinje. Malo šećera i meda, četkanje starom četkicom za zube odlični su saveznici. Zatim, crveni ruž, garantirano, Vaše usne neće proći nezamijećeno.

6. Bijeli trag

Skinuli ste tamnu odjeću sa sebe, jedino što vidite je količina Vaše suhe kože na odjeći. Lijepo lice je fokus, ali treba njegovati i ostatak tijela. Svi smo različiti. Neki ljudi ne vole osjećaj ulja ili kreme na koži. To se može riješiti pilingom i njegom za vrijeme tuširanja.

Od pomoći Vam mogu biti razne četke i rukavice koje ujedno potiči cirkulaciju, uklanjaju mitesere i djeluju na smanjenje celulita. Isto vrijedi za oba spola. Ujedno tako ćete pripremiti kožu za uklanjanje dlačica, očistiti pore te ukloniti mrtve stanice.

Nemojte zaboraviti da je za zdrav tonus kože potrebna i tjelovježba. Bicikl, trčanje ili nešto treće. Brinite o sebi i svom tijelu. Vaše je, dobili ste ga na korištenje. Budite dobar te odgovoran vlasnik. Koža pamti te nikad nije rano da bi počeli voditi računa o svom tijelu.