Kada početi koristiti kremu protiv bora?

251
Krema protiv bora

Njega kože mora biti prilagođena karakteristikama i zdravlju naše kože kao i njenoj dobi. To znači da se njega i upotreba kozmetike razlikuju od osobe do osobe, ali za zdravu kožu vrijedi niz općih pravila njege ovisno o dobi pojedinca.

Potrebno je voditi računa o vremenu. Već tijekom djetinjstva potrebno je zaštititi kožu od vanjskih utjecaja (sunca, vjetra) i, prije svega, vlažiti je jer u to vrijeme koža ne izlučuje masnoću kako bi se sama mogla pobrinuti za vlažnost.

Tijekom tinejdžerskog razdoblja treba posebno paziti na prekomjerno izlučivanje masnoće, što pokazuje pojava prištići i mitesera, a u odrasloj dobi najvažnije je da se koža čisti, hrani i da zadržava vlagu. Na taj način možemo osigurati da se učinci starenja odražavaju što je moguće kasnije i da je krema protiv bora potrebna samo u zreloj starosti.

Kad se pojave prve bore

Većina počinje primjećivati ​​prve bore nakon tridesete godine života. Treba naglasiti da se javljaju i kod muškaraca i kod žena, pa krema protiv bora sigurno ima smisla i za mušku populaciju.

Bore na obrazu
Prve bore na licu kod žena i muškaraca počinju se pojavljivati ​​oko 35. godine.

Kada točno dobivamo bore, ovisi o njezi kože i načinu života (pušenje, sunčanje, drugi vanjski utjecaji), prehrani, genetici, kao i “izrazima lica” – na primjer, neki ljudi prije dobivaju bore na čelu zbog čestog mrštenja. Uz dobru njegu kože nakon 20. godine života, održavanje dobrih prehrambenih navika s unosom svih mikrohranjivih sastojaka koje koža treba i izbjegavanjem nezdravih navika, moguće je izbjeći ranu pojavu bora.

Krema protiv bora, većim dijelom, počinje se upotrebljavati nakon tridesete godine života, kada se počnu primjećivati sićušne linije kod smijanja na području oko očiju i na kutovima usana. Ako se tada krene s pravilnom njegom, kod koje je važna kvalitetna krema protiv bora, pojava sitnih bora može se smanjiti, a pojava dubokih bora odgoditi.

Sastav kreme protiv bora

Upotreba kreme protiv boraNa tržištu se uvijek pojavljuju novi „revolucionarni“ sastojci koji bi trebali spriječiti nastanak bora – od ekstrakta meduza do puževe sline. Svakako mnogi od ovih novih sastojaka djeluju, ali u osnovi se treba pridržavati klasičnih sastojaka, koji su dokazano najbolji za održavanje elastičnosti i čvrstoće kože, te uklanjanje bora.

Krema protiv bora trebala bi sadržavati likopen koji djeluje protiv slobodnih radikala, glicerin koji pomaže u zadržavanju vlage, hijaluronsku kiselina koja zateže kožu, vitamin E koji štiti membrane stanica, vitamin A koji obnavlja tkiva, te razna hranjiva ulja.