90-dnevna dijeta: tijek, prednosti i nedostaci

73
90-dnevna dijeta

90-dnevna dijeta jedna je od najpopularnijih dijeta koja već dugo vremena uspješno kruži među ljudima. Neki od vas podržavaju je i možda je se trenutno drže, ali drugi ne, jer su svjesni njenih potencijalnih nedostataka. Neki od vas će možda s ponosom reći da ste nakon 90 dana ove dijete izgubili onoliko kilograma koliko ste željeli.

Bez obzira koliko dobro poznajete ovu vrstu prehrane, danas ćemo je ukratko predstaviti. Opisat ćemo tijek dijete, usredotočit ćemo se na njene prednosti i nedostatke. Ako ova 90-dnevna dijeta djeluje, možete nam vjerovati ako ćete ju odlučiti isprobati u skoroj budućnosti.

Tijek 90-dnevne dijete

Dijeta traje 90 dana. Prvi dan je dan proteina, drugi škroba, treći ugljikohidrata i četvrti dan voća ili povrća. Zatim se svi dani ponavljaju. Svakih 29 dana je vodeni dan.

Dan proteina stavlja u prvi plan proteinske namirnice poput jaja, mesa i mlijeka. Za ručak možete imati pileći odrezak i veliku zdjelu salate. Za večeru, potpuno isto, ali pola onoga što ste pojeli za ručak. Do ručka si možete priuštiti još dva komada istog voća za sve dane, osim dana vode.

Dan proteina
Dan proteina omogućava vam jesti meso i salate.

Dan škroba stavlja u prvi plan hranu obogaćenu škrobom. Na primjer, popularno jelo za to vrijeme je krumpir, koji se može kuhati na bezbroj mogućih varijanti. Dan ugljikohidrata stavlja u prvi plan jela koja se temelje na tim vrstama hranjivih sastojaka. Za ručak si možete priuštiti npr. tjesteninu ili pizzu s povrćem.

Dan voća uključuje jedenje različitih vrsta voća. Preporučljivo je jesti iste vrste voća odjednom. Ako ne uživate previše jesti voće, možete ga zamijeniti povrćem.

Dan vode uključuje pitku vodu, ali i pijenje nezaslađenih čajeva.

Za posebne dane dijetalne prehrane, također se treba pridržavati intervala između ručka i večere. Najduže razdoblje diktira proteinski dan.

Prednosti 90-dnevne dijete

Ljudi koji su se u prošlosti pridržavali ove dijete znaju da je jedna od njenih najvažnijih prednosti ta što mogu konzumirati svu hranu, ali ne svaki dan. To znači da je tijekom dijete prehrana dovoljno raznolika, što je izuzetno važno za tijelo.

Rezultati prehrane su također jedna od prednosti, jer nakon 90 dana, koliko dijeta traje, možete izgubiti dosta kilograma. Vjerujemo da vas dijeta također uči određenom redu i disciplini u prehrani. Dakle, za određeni dan točno znate što jesti, a što ne. Čak i ako ponekad ne slijedite sve upute, to neće ostaviti posljedice na konačne rezultate, što je svakako jedna od značajnih prednosti.

Nedostaci 90-dnevne dijete

Sama dijeta nema puno nedostataka. Istina je, međutim, da čak i nakon nje morate jesti tako da još uvijek razdvajate hranu ovisno o kategoriji kojoj pripada. Naravno, ne morate to raditi svakodnevno. Inače, brzo ćete početi vraćati kilograme i možda ćete završiti s više kilograma nego što ste imali prije dijete.

Jeste li isprobali 90-dnevnu dijetu? Koje biste njene prednosti i nedostatke istaknuli? Jeste li uspjeli izgubiti željeni višak kilograma? Povjerite nam se u komentarima.