5 savjeta za blistav izgled kože lica

93
Blistav izgled kože lica

Koža je naš najveći organ, a koža lica dodatno je opterećena svima vremenskim uvjetima i izložena pogledima. Na našoj koži lica ogleda se unutarnje stanje našeg organizma pa je tako poželjno da, osim o koži lica brinemo i općem zdravlju kako bi koža lica bila i što duže ostala blistava i mladenačkog izgleda.

1. Pridržavajte se dnevne rutine

Briga o koži, posebice koži lica, nije samo stvar kozmetičke prirode i upotrebe proizvoda za uljepšavanje. Uspostavite svojoj koži dnevnu rutinu, jutarnju i noćnu, kojoj ćete prilagoditi proizvode koje koristite. Prije svega, odredite svoj tip kože te preparativnu kozmetiku prilagodite tome. Čišćenje kože, toniranje te upotreba odgovarajuće kreme i povremeno maske za lice odličan su prvi korak ka uspostavljanju dnevne rutine njege kože.

2. Hidrirajte kožu i tijelo

Hidriranje tijela iznimno je važno posebice u ljetnim mjesecima. Nažalost, većina vode se ne zadrži u stanicama kože te je potrebno nadoknaditi ju. Osim unosom odgovarajuće količine vode, kožu lica hidrirajte hidratantnim kremama i termalnom vodom. Osim toga, posvetite pažnju i vlažnosti zraka prostorija u kojima boravite, a posebice vlažite zrak u spavaćoj sobi kako se preko noći vaša koža ne bi dodatno isušivala.

3. Pazite što jedete

Do sada ste vjerojatno prepoznali kako vaša koža reagira na pojedine namirnice. Ukoliko konzumiramo namirnice koje našem tijelu iz nekog razloga ne odgovaraju, znakovi se često najprije vide na koži lica u vidu prištića, nepravilnosti ili sličnih uplanih procesa. Neka vaša prehrana bude prvenstveno usmjerena na zdravlje, a kao posljedica pravilne, uravnotežene prehrane bogate neophodnim nutrijentima i makronutrijentima doći će i prekrasna koža lica.

4. Vježbajte

Vježvajući, pridonosimo dobrobiti cjelokupnog organizma. Tokom vježbanja odvijaju se, između ostalog, procesi koji iz našeg tijela odvode toksine te daju sjaj koži. Bilo da se odlučite za jednostavne vježbe poput yoge za početnike ili pak za kardio ili težinske treninge vaše će vam tijelo biti zahvalno, a povećana cirkulacija krvi uslijed vježbanja koži će dati prirodni sjaj.

5. Spavajte i štitite kožu od sunca

Prema nekima, spavanje je izvor mladosti kada je u pitanju briga o sveopćem stanju tijela. Dok spavamo, naše tijelo se oporavlja, a koža stvara kolagen koji je zadužen za elastičnost i strukturu kože.

Smanjenjem proteina kolagena, koža dobiva prve znakove starenja te postaje obješena. Dodatno, pazite na zaštitu kože od sunca. Od presudne je važnosti lice štititi tokom cijele godine budući da je UV zračenje jedan od faktora preuranjenog starenja kože.

Koristeći šminku jednostavno ćete istaknuti njegovanu i blistavu kožu na kojoj je potrebno raditi svakoga dana. I zapamtite, ljepota zbilja dolazi iznutra.