Category: NATJECANJA


image-a62b98e027f20ed2499dfccb0355edab8d9d8ac492f4b5af775a7ea9bd3a6c37-VNa Europskom prvenstvu koje se upravo održava u Bugarskoj, hrvatska je reprezentacija ostvarila do sada najveći uspjeh u disciplini “Qingda” borbi. Uz odličnu pripremu i vodstvo izbornika Zilhada Mahmuljina te trenera Roberta Špoljara i Deana Putine, u juniorskoj konkurenciji Karlo Hac ovojio je brončanu medalju u kategoriji do 60 kg. Nažalost u izvrsnoj prilici za medalju bio je i junior Toni Čujić-Klenovar u kategoriji do 75 kg, ali je zbog prejako izvedenog bacanja, nažalost diskvalificiran. Zato su nas oduševile djevojke: Lana Belić osvojila je srebrnu medalju u seniorskoj konkurenciji do 52 kg, a Anamarija Malešević osvojila je zlatnu medalju u seniorskoj konkurenciji do 56 kg. To je nakon zlatne medalje Yunong Hao u Tai chiju na EP u Estoniji pred nekoliko godina, te zlatne medalje Branimira Miloševića u disciplini Gurajućih ruku, lani u Rumunjskoj – treća europska zlatna medalja za hrvatsku wushu reprezentaciju. Na EP za tradicionalne discipline Wing Tsun kung fu-a koje je prethodilo EP u borbama, Hrvoje Gotovac osvojio je srebrnu medalju u disciplini formi za seniore. Čestitke svima!!!!

IMG_2254Drugo otvoreno wushu balkansko prvenstvo u organizaciji grčkog wushu saveza održano je u Ateni od 24. do 26. 04. Prvenstvu je nazočilo 450 natjecatelja iz 10 zemalja (Turska, Grčka, Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Cipar, Italija, Belgija i Francuska). Hrvatsku reprezentaciju predstavilo je pet natjecatelja i to kadet Rene Ilić Javorić, juniori Toni Čujić Klenovar i Karlo Hac, seniorke Anamarija Malešević i Lana Belić, dva trenera, jedan sudac i vođa puta. Mala Hrvatska ekipa nastupala je u disciplini qingda (light contakt borbe) i polučila izvanredne rezultate osvojivši tri zlatne i dvije srebrne medalje. Svi naši natjecatelji zaslužuju pohvalu za svoje izvedbe a posebno je oduševio junior Karlo Hac deklasiravši domaćeg natjecatelja u najatraktivnijoj borbi qingda programa. Odličan dojam pokvarila je povreda (puknuće nožnog palca) kadeta Rene Ilića Javorića koji je morao predati finalnu borbu Turskom natjecatelju.
Ovo natjecanje bila je i odlična provjera za našu ekipu, koja u identičnom sastavu ovih dana putuje na Europsko prvenstvo u Bugarsku, gdje sa opravdanom dozom optimizma očekujemo dobre rezultate i pokoju medalju naših natjecatelja.

image1U Udinama je protekli vikend održano jako međunarodno wushu natjecanje uz sudjelovanje četiri wushu kluba iz Hrvatske(Wushu klub Hrvatski Vuk, Wushu klub Dubrava, Wushu klub Panda i Wushu Hungar klub Pula). Natjecalo se oko 450 natjecatelja u disciplinama forme i borbe. Za naše natjecatelje bila je ovo jako dobra provjera uoči nadolazećih natjecanja, Balkanskog prvenstva u Grčkoj te tradicionalnog Europskog prvenstva u Bugarskoj. image8Od naših klubova najuspješniji su bili mladi natjecatelji iz Wushu kluba Hrvatski Vuk osvojivši sedam zlatnih medalja u mlađim kategorijama, a posebno su se istaknuli braća Rene i Alen Ilić-Javorić koji su ostvarili po tri pobjede i suvereno slavili u svojim kategorijama. Također, sve pohvale zaslužuju i odlični juniori Toni Čujić-Klenovar (Wushu Hungar Klub Pula), Karlo Hac (Hrvatski Vuk) te seniori Lana Belić i Anamarija Malešević (Wushu klub Dubrava) i Vedran Jugović (Wushu klub Panda). image-19915472efddc0655170c25a53c6bb1be410bc501818a4cd8bf82bf90c856c74-V-(1)Valja istaknuti da su naši klubovi, objedinjeni u Hrvatski Wushu savez, osvojili prekrasan pehar kao najuspješniji tim na ovom jakom natjecanju. Hrvatska ima i sve jači sudački tim pa su tako na ovom natjecanju odličan posao odradili naši suci, centralni sudac Dean Putina te bodovni suci Damir Podvinski i Ozren Markač.