Category: NATJECANJA


OgiNakon velikog uspjeha na Europskom Tuishou prvenstvu 2014. godine na kojem su hrvatski natjecatelji osvojili zlato (Branimir Milošević) i broncu (Fran Barac), hrvatski nacionalni Wushu tim ponovno je sudjelovao na 2. europskom Taijiquan i Neijiaquan prvenstvu u Moskvi osvojivši dvije zlatne i jednu srebrnu medalju u disciplini Tuishou !!!
MarjanOzren Markač – 1. mjesto 75-80 kg zlatna medalja
Marijan Solarić – 1. mjesto 70-75 kg zlatna medalja
FranjoFranjo Vinković – 2. mjesto 85-90 Srebrna medalja
Svi zastavaČestitamo našim natjecateljima Ozrenu, Marjanu i Franji i treneraima Zilhadu Mahmuljinu i Zoranu Barcu.

20151212_153109Dočekali smo i kraj ove godine, a samim time je na red došlo i Prvenstvo Hrvatske u wushu disciplinama. 12.12.2015. bio je rezerviran za natjecanje u formama (Taolu) i gurajućim rukama (Tui Shou) koji je održan u dvorani centra Vinko Bek u Zagrebu. Sa velikim zadovoljstvom moramo konstatirati da je na prvenstvu nastupilo više natjecatelja nego prošle godine, te da smo,po prvi puta imali kategoriju i u najmlađim uzrastima od 6-8 godina, koji su također pokazali da se na njih može računati i ubuduće, te da su oni budućnost hrvatskog Wushu-a.20151212_152649 U kategoriji gurajućih ruku, ove godine po prvi puta održano, kako statično, tako i dinamičko (u kretanju) natjecanje. Kako je to bilo otvoreno Wushu prvenstvo Hrvatske, nastupili su i gosti iz susjedne Slovenije, ali i neki novi natjecatelji koji su se natjecali po prvi puta i ostvarili izvrsne rezultate (Wushu klub Dubrava po prvi puta na natjecanju sa osvojene 2 zlatne i jednom srebrnom medaljom (Marijan Solarić, Ozren Markač te Danijel Relja)), te potvrdili da ta disciplina ima sve više pristalica, a samim time je i kvaliteta sve bolja. 20151212_153513Valja istaknuti da je najuspješniji natjecatelj prvenstva bio senior Franjo Vinković (Wushu kl. Mala Ideja) sa osvojene tri zlatne medalje i to u disciplinama forme bez oružja, tui shou teška kategorija i tui shou ekipno a pohvale zaslužuje i odlićni junior Toni Klenovar Čuić (Wushu Hungar kl. Pula) sa osvojene dvije zlatne medalje u disciplinama forme i forme sa oružjem. 20151212_153634Vidljiv je napredak, kako u organizaciji natjecanja, tako i kvalitete izvedbe samih natjecatelja. Naravno da nas ta konstatacija veseli, ali i obavezuje da nastavimo sa sistematskim radom po klubovima koji će rezultirati iskorakom i na međunarodnim natjecanjima, gdje ćemo se ravnopravno nositi sa državama koje imaju dugu tradiciju u Wushu disciplinama. Drugi dan, odnosno 13.12. preselili smo u Tuhelj, gdje se održalo natjecanje u borbama lakog kontakta (Qingda i Light Sanda) a domaćin nam je bio Wushu klub“ Hrvatski Vuk“ iz Tuhlja. 20151212_153939Natjecanje je održano u prekrasnoj dvorani škole“ Lijepa Naša“. Natjecanje se odvijalo na dva borilišta istovremeno, gdje su se na jednom odvijale borbe mlađih uzrasta, dok su na drugom borilištu nastupili juniori i seniori, uz glasno navijanje i podršku gledatelja. Pored novih državnih prvaka, ovo je natjecanje iznjedrilo i nove centralne suce, te smo i u tom segmentu ostvarili zacrtani plan. Ovo je bilo završno natjecanje u 2015. godini prema rasporedu hrvatskog Wushu saveza, ali svi klubovi nastavljaju sa aktivnostima, kako bi spremno dočekali izazove koji nas očekuju u 2016. godini. 20151212_154456Hrvatski Wushu Savez je na kraju natjecanja izabrao najuspješnije sportaše u 2015g. a to su: najbolji sportaš mlađih uzrasnih kategorija Rene Javorić Ilić, najbolji sportaš Karlo Hac i najbolja sportašica Anamarija Malešević. Čestitamo!!!

REZULTATI PH 2015.pdf

 

image-a62b98e027f20ed2499dfccb0355edab8d9d8ac492f4b5af775a7ea9bd3a6c37-VNa Europskom prvenstvu koje se upravo održava u Bugarskoj, hrvatska je reprezentacija ostvarila do sada najveći uspjeh u disciplini “Qingda” borbi. Uz odličnu pripremu i vodstvo izbornika Zilhada Mahmuljina te trenera Roberta Špoljara i Deana Putine, u juniorskoj konkurenciji Karlo Hac ovojio je brončanu medalju u kategoriji do 60 kg. Nažalost u izvrsnoj prilici za medalju bio je i junior Toni Čujić-Klenovar u kategoriji do 75 kg, ali je zbog prejako izvedenog bacanja, nažalost diskvalificiran. Zato su nas oduševile djevojke: Lana Belić osvojila je srebrnu medalju u seniorskoj konkurenciji do 52 kg, a Anamarija Malešević osvojila je zlatnu medalju u seniorskoj konkurenciji do 56 kg. To je nakon zlatne medalje Yunong Hao u Tai chiju na EP u Estoniji pred nekoliko godina, te zlatne medalje Branimira Miloševića u disciplini Gurajućih ruku, lani u Rumunjskoj – treća europska zlatna medalja za hrvatsku wushu reprezentaciju. Na EP za tradicionalne discipline Wing Tsun kung fu-a koje je prethodilo EP u borbama, Hrvoje Gotovac osvojio je srebrnu medalju u disciplini formi za seniore. Čestitke svima!!!!