Category: NATJECANJA


20140823_203558Hung Gar Wushu Kung Fu Klub iz Pule dobio je poziv za natjecanje 23.08.2014. u mjestu Grado (Italija). Počašćeni pozivom od strane organizatora g. Francesca Callegari, A.S.D. Corpo Libero , prihvatili smo poziv za jedinu borbu u juniorskoj kategoriji. Iako van sezone, nismo željeli propustiti priliku učestvovati na ovom prestižnom turniru, na kojem je vrhunac večeri bio kvalifikacijski meč u Pro Sada borbi između Nico Appolonia i Stefano Fumis, koji se boduje za ulazak u Fight Clubbing, reality borilačkih vještina. Toni Čujić Klenovar, kadet, u juniorskoj je kategoriji za protivnika imao talijanskog reprezentativca Lorenzo Vinci, iskusnog borca. Borba je bila na visokom nivou. Toni je pokazao veliki napredak u tehnikama, te zadao dosta problema talijanskom borcu. Koliko je borba bila izjednačena, govori i podataka da je nakon dvije runde, rezultat bio neriješen, te se pobjednika tražilo u trećoj rundi. Prevagnulo je iskustvo talijanskog borca koji je za nijansu bio bolji i pobijedio. Kroz mjesec dana intenzivnih priprema,sa dva treninga dnevno, te prelaskom u višu kategoriju, Toni je pokazao veliku volju i diciplinu na treninzima, što je rezultiralo odlično odrađenom borbom. Pohvale koje je dobio od samog Nica Appolonia, vrhunskog Sanda borca, kao i ostalih trenera na turniru, govori da Toni iz dana u dan raste i stasa u pravog Sanda borca. I kako bi događaj za Hung Gar Wushu Kung Fu klub bio potpun, pobrinuo se organizator natjecanja, koji je našeg suca, Deana Putinu, imenovao centralnim sucem u meču večeri Pro Sanda borbe.

IMG_0267Uz sudjelovanje sedam balkanskih zemalja (Turska, Grčka, Srbija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Crna Gora i bivša jugoslavenska Republika Makedonija) te 3 gostujuće zemlje (Belgija, Irak i Iran) s više od 450 natjecatelja, događaj na 2 tatamija i 2 platforme glatko je organiziran u prijateljskoj atmosferi. Turski wushu savez koji je sponzorirao smještaj i lokalni prijevoz za sve sudionike, pokazali su veliku gostoljubivost, i uspješno je sve odrađeno po planu tijekom dva dana intenzivnog natjecanja i postignuća u Taolu, Sanda i Qingda disciplinama. IMG_0347Hrvatski reprezentativci pokazali su veliko znanje. U kategoriji TAI CHI CHUAN FORMA 40 i TAI CHI CHUAN FORMA S ORUŽJEM Helija Dokić osvojila je zlatnu medalju. U istim kategorijama Slađana Macura osvojila je srebrnu i brončanu medalju. U kategoriji QINGDA do 65kg kadet Toni Čujić Klenovar osvojio je brončanu medalju, senior Josip Krajnović do 70kg srebrnu medalju, senior Luka Luburić do 75kg zlatnu medalju, senior Filip Svetec do 85kg brončanu medalju te seniorka Ana Marija Malešević do 55kg zlatnu medalju. Po ovom događaju Balkanski wushu savez slavi svoj ​​prvi rođendan, a predviđene su i aktivnosti za novu sezonu koja će uključivati ​​događaje u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Albaniji, te je zakazano 2. Balkansko wushu prvenstvo u Ateni. Lijepi pozdrav i hvala vam Sakarya 2014. Dobrodošli u Atenu 2015.!

TIMU Bukureštu je od 4. do 6. svibnja održano 15-o Europsko Wushu prvenstvo sa sudionicima iz 32 europske države.
Hrvatski Wushu Savez (HWUS) nastupio je u disciplini Tuishou (gurajuće ruke) gdje je ostvaren izniman uspjeh u konkurenciji natjecatelja iz vrlo jakih zemalja ko što su Francuska i Rusija.
IMG_2284Dvočlani natjecateljski tim predvodio je glavni trener za disciplinu Tuishou i predsjednik HWUS-a Zoran Barac a natjecatelji su nastupili u sljedećim kategorijama: Fran Barac do 80 kg i Branimir Milošević iznad 85 kg.
U žestokoj konkurenciji iznad 85 kilograma Branimir Milošević osvojio je zlatnu medalju i tako postao europski šampion u disciplini Tuishou. IMG_2263U kategoriji između do 80 kilograma Fran Barac osvojio je brončanu medalju. Uspjeh je tim veći što su ovo bili debitantski nastupi naših natjecatelja ne Europskom prvenstvu.