Category: NATJECANJA


OLYMPUS DIGITAL CAMERAU sklopu hrvatske Wushu invazije na Udine, pulski Hung Gar je svoj doprinos dao kroz 11 natjecatelja, od kojih su 9 nastupili u formama, dok su 2 natjecatelja nastupila u light Sanda natjecanju. Iako je konkurencija bila velika, pulski su članovi ostvarili odlične rezultate. U formama golih ruku, djece do 8 godina 1. mjesto osvojio je Spada Diego. U kategoriji djece do 13 godina 1. mjesto je osvojio Vede Fran, 2. mjesto Lasić Jan, dok je 3. mjesto osvojio Feruh Luka. OLYMPUS DIGITAL CAMERAU kategoriji dječaci dugo oružje 2. mjesto osvojio je Vede Fran, dok je 3. mjesto osvojio Lasić Jan.
Vesele novi naraštaji, koji upornim treniranjem, daju novu dimenziju te svijetlu budućnost hrvatskog Wushu-a.

Udine14 067Protekli vikend (1-2.3.2014.) u organizaciji sifu Francesca Callegarija i njegovog tima u talijanskim Udinama je održano međunarodno Wushu natjecanje u disciplinama taolu i sanshu (forme i borbe).
U odličnoj atmosferi natjecalo se ukupno 450 natjecatelja (od toga 140 u disciplinama Sanda i Qingda).
Hrvatski tim sačinjavali su natjecatelji iz zagrebačkih klubova Dubrava i Gradec, Wushu klub Hrvatski Vuk iz Krapinsko-Zagorske županije te Hungar Wushu Kung fu klub iz Pule.
Naši borci pokazali su da se mogu ravnopravno nositi s natjecateljima iz Italije koja ima puno dužu tradiciju i puno više natjecatelja nego Hrvatska te su demonstrirali veliku borbenost, kvalitetu i htijenje osvojivši ukupno deset medalja. Udine14 053Zlatne medalje osvojili su seniori Luka Luburić (-75kg) i Igor Vojvodić (-85kg) iz Wushu kluba Dubrava, senior Robert Špoljar (-80kg) te kadet Karlo Hac iz Wushu kluba Hrvatski Vuk, kadet Toni Čujić Klenovar iz Hungar Wushu Kung fu kluba iz Pule. Srebrnu medalju osvojili su senior Ivan Zovko (Wushu klub Gradec) i kadet Mak Indra Sever (Hrvatski Vuk), a brončane senior Filip Svetec (-80kg) iz Wushu kluba Dubrava, junior Alen Zekić (Pula) te kadet Emanuel Egredžija (Hrvatski Vuk).
Istaknimo da su Luka Luburić i Robert Špoljar (s još dvoje talijanskih natjecatelja) proglašeni najboljim natjecateljima turnira te dobili prekrasne pehare, a tim Republike Hrvatske osvojio je po ukupnom broju medalja drugo mjesto i bon od 300€ koji smo iskoristili za kupnju potrebite sportske opreme za trening. Odličan posao odradio je i naš sudac, Dean Putina iz Pule, koji je sudio kao glavni sudac na borilištu.

BIHOPEN14 056Protekli vikend u Tuzlanskoj dvorani Mejdan održan je veliki Wushu turnir u disciplinama Qingda, Sanda i Taolu.
Na turniru je sudjelovalo preko 200 natjecatelja svih uzrasnih kategorija iz Turske, Grčke, Italije, Srbije, Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Hrvatski tim činili su natjecatelji iz zagrebačkih klubova Dubrava i Gradec te kluba Hrvatski vuk iz Zagorja.
Naši natjecatelji polučili su izvanredan uspjeh osvojivši četiri zlatne, dvije srebrne i dvije brončane medalje. Zlatom su se okitili mlađi kadet Rene Ilić Javorić, kadeti Karlo Hac i Emanuel Egredžija te senior Igor Vojvodić. Srebro su pak osvojili seniori Luka Luburić i Filip Svetec, a broncu Ivan Zovko i Vedran Sedlar. Brojnu publiku oduševio je nastupom naš najmlađi natjecatelj, Rene Ilić Javorić koji je s izvanrednim kretanjima i odličnim bočnim udarcima u finalu deklasirao svog bosanskog protivnika. Jednako tako, sve nas je oduševio senior Luka Luburić koji je u polufinalu ‘pokosio’ predstavnika Bosne i Hercegovine da bi u finalu, iako dominantan, izgubio diskvalifikacijom zbog prejakog kontakta koji je uputio borcu iz Turske. BIHOPEN14 086Međutim, Luka je svojim nastupom još jednom pokazao da se može ravnopravno nositi s najboljima, budući da je svima poznato da su borci iz Turske među najboljima u svijetu te da su redoviti osvajači medalja na svim velikim natjecanjima. Napomenimo i podatak da je predsjednik sudačke komisije Hrvatskog Wushu Saveza, Dean Putina iz Pule, dobio priliku suditi kao glavni sudac na borilištu discipline qingdu i sandu i s ponosom možemo reći da je svoj posao obavio više no odlično.
Također, sve pohvale upućujemo glavnom organizatoru ovog natjecanja, g. Mirsadu Noktu, selektoru Kung Fu Wushu saveza Bosne i Hercegovine koji je uložio izniman trud u organizaciju ovoga natjecanja.
Na kraju napomenimo da su natjecanju nazočili brojni uvaženi gosti, čelnici Balkanske wushu federacije Saadetin Colak, predsjednik, Petar Turković, dopredsjednik, Mustafa Ulu glavni tajnik, Ahmet Faruk Unsal, dopredsjednik Turske federacije, domaćin Benazdin Jašarević predsjednik Bosanske federacije i brojni drugi.
Natjecanje je otvorila predsjednica Tuzlanskog sportskog saveza gđa Mara Brčaninović.