Category: NATJECANJA


IMG_0267Uz sudjelovanje sedam balkanskih zemalja (Turska, Grčka, Srbija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Crna Gora i bivša jugoslavenska Republika Makedonija) te 3 gostujuće zemlje (Belgija, Irak i Iran) s više od 450 natjecatelja, događaj na 2 tatamija i 2 platforme glatko je organiziran u prijateljskoj atmosferi. Turski wushu savez koji je sponzorirao smještaj i lokalni prijevoz za sve sudionike, pokazali su veliku gostoljubivost, i uspješno je sve odrađeno po planu tijekom dva dana intenzivnog natjecanja i postignuća u Taolu, Sanda i Qingda disciplinama. IMG_0347Hrvatski reprezentativci pokazali su veliko znanje. U kategoriji TAI CHI CHUAN FORMA 40 i TAI CHI CHUAN FORMA S ORUŽJEM Helija Dokić osvojila je zlatnu medalju. U istim kategorijama Slađana Macura osvojila je srebrnu i brončanu medalju. U kategoriji QINGDA do 65kg kadet Toni Čujić Klenovar osvojio je brončanu medalju, senior Josip Krajnović do 70kg srebrnu medalju, senior Luka Luburić do 75kg zlatnu medalju, senior Filip Svetec do 85kg brončanu medalju te seniorka Ana Marija Malešević do 55kg zlatnu medalju. Po ovom događaju Balkanski wushu savez slavi svoj ​​prvi rođendan, a predviđene su i aktivnosti za novu sezonu koja će uključivati ​​događaje u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Albaniji, te je zakazano 2. Balkansko wushu prvenstvo u Ateni. Lijepi pozdrav i hvala vam Sakarya 2014. Dobrodošli u Atenu 2015.!

TIMU Bukureštu je od 4. do 6. svibnja održano 15-o Europsko Wushu prvenstvo sa sudionicima iz 32 europske države.
Hrvatski Wushu Savez (HWUS) nastupio je u disciplini Tuishou (gurajuće ruke) gdje je ostvaren izniman uspjeh u konkurenciji natjecatelja iz vrlo jakih zemalja ko što su Francuska i Rusija.
IMG_2284Dvočlani natjecateljski tim predvodio je glavni trener za disciplinu Tuishou i predsjednik HWUS-a Zoran Barac a natjecatelji su nastupili u sljedećim kategorijama: Fran Barac do 80 kg i Branimir Milošević iznad 85 kg.
U žestokoj konkurenciji iznad 85 kilograma Branimir Milošević osvojio je zlatnu medalju i tako postao europski šampion u disciplini Tuishou. IMG_2263U kategoriji između do 80 kilograma Fran Barac osvojio je brončanu medalju. Uspjeh je tim veći što su ovo bili debitantski nastupi naših natjecatelja ne Europskom prvenstvu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAU sklopu hrvatske Wushu invazije na Udine, pulski Hung Gar je svoj doprinos dao kroz 11 natjecatelja, od kojih su 9 nastupili u formama, dok su 2 natjecatelja nastupila u light Sanda natjecanju. Iako je konkurencija bila velika, pulski su članovi ostvarili odlične rezultate. U formama golih ruku, djece do 8 godina 1. mjesto osvojio je Spada Diego. U kategoriji djece do 13 godina 1. mjesto je osvojio Vede Fran, 2. mjesto Lasić Jan, dok je 3. mjesto osvojio Feruh Luka. OLYMPUS DIGITAL CAMERAU kategoriji dječaci dugo oružje 2. mjesto osvojio je Vede Fran, dok je 3. mjesto osvojio Lasić Jan.
Vesele novi naraštaji, koji upornim treniranjem, daju novu dimenziju te svijetlu budućnost hrvatskog Wushu-a.