Category: NATJECANJA


IMG_0680U dvorani Centra Vinko Bek, 13.i 14.prosinca održano je ovogodišnje prvenstvo Hrvatske u wushu sportskim disciplinama. 13.12. održano je najtecanje u formama i Tui Shou (Gurajućim rukama). Tog prvog dana natjecanja najboljih hrvatskih wushu sportaša posebno su se istakli mladi sportaši iz Pule ( Fran Vede, Toni Ćujić Klenovar ) dok u seniorskoj kategoriji moramo pohvaliti Hrvoja Gotovca ( Wushu klub Mala Ideja ) koji je osvojio zlato u obje discipline. IMG_1205Posebno je zanimljiv bio drugi dan natjecanja, kada su nastupili ponajbolji hrvatski borci u disciplini laganog kontakta (Qingda). Izvanredne borbe oduševile su gledatelje i prijatelje wushu-a, u dvorani. Dan je počeo borbama najmlađih boraca u dobi od 8-10, 10-12 i 12-14 godina. Velika srčanost, borbenost i vrlo korektna tehnika, pokazali su da nema straha za budućnost hrvatskog wushu-a. Sa dobi natjecatelja rasla su uzbuđenja ali i intenzitet i snaga udaraca rukama i nogama, te spektatkularnih bacačkih tehnika. IMG_1213Od mlađih kategorija posebno su se istakli mladi borci iz Wushu kluba Hrvatski Vuk ( Rene Javorić Ilić i Alen Javorić Ilić ), te izvanredni kadet Toni Ćujić Klenovar ( Wushu klub Hung Gar Pula ) koji je osvojio zlato u svojoj kategoriji te oduševio nastupom u seniorskoj lakoj kategoriji osvojivši srebro. Također sve pohvale Lani Belić ( Wushu klub Dubrava ) koja je u finalu pobjedila favoriziranu Anu Mariju Malešević ( Wushu klub Gradec ). IMG_1238Ekipa sa najviše osvojenih odličja prvog dana bila je ona iz wushu kluba Pula, a drugog dana iz wushu kluba Hrvatski Vuk. Odličan posao odradili su glavni i bodovni suci : Dean Putina, Boris Keber, Damir Podvinski, Daniel Relja i Ozren Markač. Ovim natjecanjem završio je dio sezone, a odmah iza Nove Godine, počinju pripreme za izbor kandidata za reprezentativne nastupe na Balkanskom prvenstvu u Grčkoj (travanj 2015) te Europskom prvenstvu u Bugarskoj (svibanj 2015). Svim natjecateljima, trenerima, sucima i voditeljima klubova, Želimo Sretan i Blagoslovljen Božić i zdravu i uspješnu Novu , 2015. Godinu.
REZULTATI PH 2014.pdf

20140823_203558Hung Gar Wushu Kung Fu Klub iz Pule dobio je poziv za natjecanje 23.08.2014. u mjestu Grado (Italija). Počašćeni pozivom od strane organizatora g. Francesca Callegari, A.S.D. Corpo Libero , prihvatili smo poziv za jedinu borbu u juniorskoj kategoriji. Iako van sezone, nismo željeli propustiti priliku učestvovati na ovom prestižnom turniru, na kojem je vrhunac večeri bio kvalifikacijski meč u Pro Sada borbi između Nico Appolonia i Stefano Fumis, koji se boduje za ulazak u Fight Clubbing, reality borilačkih vještina. Toni Čujić Klenovar, kadet, u juniorskoj je kategoriji za protivnika imao talijanskog reprezentativca Lorenzo Vinci, iskusnog borca. Borba je bila na visokom nivou. Toni je pokazao veliki napredak u tehnikama, te zadao dosta problema talijanskom borcu. Koliko je borba bila izjednačena, govori i podataka da je nakon dvije runde, rezultat bio neriješen, te se pobjednika tražilo u trećoj rundi. Prevagnulo je iskustvo talijanskog borca koji je za nijansu bio bolji i pobijedio. Kroz mjesec dana intenzivnih priprema,sa dva treninga dnevno, te prelaskom u višu kategoriju, Toni je pokazao veliku volju i diciplinu na treninzima, što je rezultiralo odlično odrađenom borbom. Pohvale koje je dobio od samog Nica Appolonia, vrhunskog Sanda borca, kao i ostalih trenera na turniru, govori da Toni iz dana u dan raste i stasa u pravog Sanda borca. I kako bi događaj za Hung Gar Wushu Kung Fu klub bio potpun, pobrinuo se organizator natjecanja, koji je našeg suca, Deana Putinu, imenovao centralnim sucem u meču večeri Pro Sanda borbe.

IMG_0267Uz sudjelovanje sedam balkanskih zemalja (Turska, Grčka, Srbija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Crna Gora i bivša jugoslavenska Republika Makedonija) te 3 gostujuće zemlje (Belgija, Irak i Iran) s više od 450 natjecatelja, događaj na 2 tatamija i 2 platforme glatko je organiziran u prijateljskoj atmosferi. Turski wushu savez koji je sponzorirao smještaj i lokalni prijevoz za sve sudionike, pokazali su veliku gostoljubivost, i uspješno je sve odrađeno po planu tijekom dva dana intenzivnog natjecanja i postignuća u Taolu, Sanda i Qingda disciplinama. IMG_0347Hrvatski reprezentativci pokazali su veliko znanje. U kategoriji TAI CHI CHUAN FORMA 40 i TAI CHI CHUAN FORMA S ORUŽJEM Helija Dokić osvojila je zlatnu medalju. U istim kategorijama Slađana Macura osvojila je srebrnu i brončanu medalju. U kategoriji QINGDA do 65kg kadet Toni Čujić Klenovar osvojio je brončanu medalju, senior Josip Krajnović do 70kg srebrnu medalju, senior Luka Luburić do 75kg zlatnu medalju, senior Filip Svetec do 85kg brončanu medalju te seniorka Ana Marija Malešević do 55kg zlatnu medalju. Po ovom događaju Balkanski wushu savez slavi svoj ​​prvi rođendan, a predviđene su i aktivnosti za novu sezonu koja će uključivati ​​događaje u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Albaniji, te je zakazano 2. Balkansko wushu prvenstvo u Ateni. Lijepi pozdrav i hvala vam Sakarya 2014. Dobrodošli u Atenu 2015.!