Category: NATJECANJA


image1U Udinama je protekli vikend održano jako međunarodno wushu natjecanje uz sudjelovanje četiri wushu kluba iz Hrvatske(Wushu klub Hrvatski Vuk, Wushu klub Dubrava, Wushu klub Panda i Wushu Hungar klub Pula). Natjecalo se oko 450 natjecatelja u disciplinama forme i borbe. Za naše natjecatelje bila je ovo jako dobra provjera uoči nadolazećih natjecanja, Balkanskog prvenstva u Grčkoj te tradicionalnog Europskog prvenstva u Bugarskoj. image8Od naših klubova najuspješniji su bili mladi natjecatelji iz Wushu kluba Hrvatski Vuk osvojivši sedam zlatnih medalja u mlađim kategorijama, a posebno su se istaknuli braća Rene i Alen Ilić-Javorić koji su ostvarili po tri pobjede i suvereno slavili u svojim kategorijama. Također, sve pohvale zaslužuju i odlični juniori Toni Čujić-Klenovar (Wushu Hungar Klub Pula), Karlo Hac (Hrvatski Vuk) te seniori Lana Belić i Anamarija Malešević (Wushu klub Dubrava) i Vedran Jugović (Wushu klub Panda). image-19915472efddc0655170c25a53c6bb1be410bc501818a4cd8bf82bf90c856c74-V-(1)Valja istaknuti da su naši klubovi, objedinjeni u Hrvatski Wushu savez, osvojili prekrasan pehar kao najuspješniji tim na ovom jakom natjecanju. Hrvatska ima i sve jači sudački tim pa su tako na ovom natjecanju odličan posao odradili naši suci, centralni sudac Dean Putina te bodovni suci Damir Podvinski i Ozren Markač.

2Članovi pulskog Hung Gar Wushu Kung Fu klub iz Pule, nakon izvrsnih rezultata postignutih na prvenstvu Hrvatske, dočekali su dan polaska na 1. Tradicionalno Kung Fu svjetsko prvenstvo, koje se održalo u Rimu od 19.-21.12.2014. To je prvo natjecanje takve vrste organizirano u Europi. Sifu Dean Putina na put je poveo mlađeg kadeta Frana Vede, te juniora Tonija Čujić-Klenovar. Nakon višemjesečnih priprema, jedva su čekali početak natjecanja, svjesnih da su spremni za visoke domete. 1U konkurenciji 650 natjecatelja, Fran Vede se natjecao u konkurenciji golih ruku i dugog oružja (štap), dok je junior Toni Čujić-Klenovar nastupio u konkurenciji golih ruku i kratkog oružja (sablja). Prvi je nastupio Fran Vede, koji je u kategoriji golih ruku zauzeo 7. mjesto, dok je u kategoriji dugog oružja ostvario treći rezultat, te osvojio brončano odličje. Toni Čujić-Klenovar u konkurenciji juniora, izvrsnim prezentacijama nije dopustio prostora za nikakve dvojbe. 4Nadmoćno je pobijedio konkurenciju, te je u disciplinama golih ruku, te kratkog oružja osvojio dva zlatna odličja. Sa velikim zadovoljstvom možemo konstatirati da je nastup na prvenstvu bio izuzetno uspješan, te da se možemo ravnopravno nositi i sa državama koje imaju dugu tradiciju, te da hrvatski Wushu sistematskim radom sa mladima ima svijetlu budućnost. 3Pored natjecanja, posebnu pozornost privukao je seminar jednog od najvećih boraca Sande današnjice, Cung Le-a, koji je podijelio svoja znanja i vještine sa svim učesnicima seminara.

IMG_0680U dvorani Centra Vinko Bek, 13.i 14.prosinca održano je ovogodišnje prvenstvo Hrvatske u wushu sportskim disciplinama. 13.12. održano je najtecanje u formama i Tui Shou (Gurajućim rukama). Tog prvog dana natjecanja najboljih hrvatskih wushu sportaša posebno su se istakli mladi sportaši iz Pule ( Fran Vede, Toni Ćujić Klenovar ) dok u seniorskoj kategoriji moramo pohvaliti Hrvoja Gotovca ( Wushu klub Mala Ideja ) koji je osvojio zlato u obje discipline. IMG_1205Posebno je zanimljiv bio drugi dan natjecanja, kada su nastupili ponajbolji hrvatski borci u disciplini laganog kontakta (Qingda). Izvanredne borbe oduševile su gledatelje i prijatelje wushu-a, u dvorani. Dan je počeo borbama najmlađih boraca u dobi od 8-10, 10-12 i 12-14 godina. Velika srčanost, borbenost i vrlo korektna tehnika, pokazali su da nema straha za budućnost hrvatskog wushu-a. Sa dobi natjecatelja rasla su uzbuđenja ali i intenzitet i snaga udaraca rukama i nogama, te spektatkularnih bacačkih tehnika. IMG_1213Od mlađih kategorija posebno su se istakli mladi borci iz Wushu kluba Hrvatski Vuk ( Rene Javorić Ilić i Alen Javorić Ilić ), te izvanredni kadet Toni Ćujić Klenovar ( Wushu klub Hung Gar Pula ) koji je osvojio zlato u svojoj kategoriji te oduševio nastupom u seniorskoj lakoj kategoriji osvojivši srebro. Također sve pohvale Lani Belić ( Wushu klub Dubrava ) koja je u finalu pobjedila favoriziranu Anu Mariju Malešević ( Wushu klub Gradec ). IMG_1238Ekipa sa najviše osvojenih odličja prvog dana bila je ona iz wushu kluba Pula, a drugog dana iz wushu kluba Hrvatski Vuk. Odličan posao odradili su glavni i bodovni suci : Dean Putina, Boris Keber, Damir Podvinski, Daniel Relja i Ozren Markač. Ovim natjecanjem završio je dio sezone, a odmah iza Nove Godine, počinju pripreme za izbor kandidata za reprezentativne nastupe na Balkanskom prvenstvu u Grčkoj (travanj 2015) te Europskom prvenstvu u Bugarskoj (svibanj 2015). Svim natjecateljima, trenerima, sucima i voditeljima klubova, Želimo Sretan i Blagoslovljen Božić i zdravu i uspješnu Novu , 2015. Godinu.
REZULTATI PH 2014.pdf